Blockera datainsamling

För att blockera datainsamling:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Integritet.
  3. Välj komponenten Privat surfning och klicka på ikonen Knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Inställningar för privat surfning.

4. Om komponenten är inaktiverad, aktiverar du den genom att ställa in växlingsknappen i den övre delen av fönstret till .
  5. Välj alternativet Blockera datainsamling.

Kaspersky Small Office Security kommer att blockera försök till datainsamling på alla webbplatser förutom för undantag.

6. Om du vill blockera eller tillåta datainsamling baserat på kategorierna för spårningstjänster:
    1. Klicka på länken Kategorier och undantag så att fönstret Kategorier och undantag öppnas.
    2. Som standard är datainsamling blockerat för alla kategorier av spårningstjänster och alla sociala nätverk. Avmarkera kryssrutan som är på motsatt sida av kategorierna för spårningstjänster och sociala nätverk för de där du vill tillåta att data samlas in.